« Terug naar overzicht

Infosessie ‘Blauwalgen: een bedreiging voor de watersport?’

type event = wsv andere

Start

zaterdag
07 mrt 
01:00u

Einde

zaterdag
07 mrt 
05:00u

Event locatie

Sport Vlaanderen Willebroek: beenhouwersstraat 28
 willebroek
belgië

De laatste jaren werden meer en meer watersportclubs geconfronteerd met de bloei van blauwalgen op de vijvers met als gevolg een zwem- en recreatieverbod. Clubtrainingen kunnen niet meer doorgaan, wedstrijden worden geannuleerd en zwemvijvers moeten tijdelijk de deuren sluiten. Maar wat zijn blauwalgen nu juist? Hoe herken je ze? En wat moet je doen wanneer je ze aantreft in het water? Veel vragen waarop wij een antwoord willen krijgen.


Waterski Vlaanderen is vertegenwoordigd in overlegorganen en werkgroepen over dit belangrijke thema. Op aandringen van de sportfederaties en na overleg met de betrokken overheden wordt er nu door Sport Vlaanderen een informatiesessie gehouden voor de clubs en alle geïnteresseerden.

Deze infosessie gaat door op 7 maart 2020 bij Sport Vlaanderen in Willebroek.

Dit is aansluitend na de algemene vergadering van WSV. Clubverantwoordelijken die eerst naar onze algemene vergadering komen, hebben de tijd om eerst aan te sluiten bij de receptie en lunch van Waterski Vlaanderen. Onmiddellijk aansluitend kunnen jullie naar de infosessie voor de blauwalgen in hetzelfde gebouw.

Ook andere clubmedewerkers die niet naar de AV komen zijn natuurlijk welkom om naar de infosessie van de blauwalgen te komen.

Opgelet: inschrijven op voorhand doe je via deze link!


« Terug naar overzicht