Verzekering

Conform het laatste decreet op de sportfederaties sloot Waterski Vlaanderen vzw een polis af ter dekking van risico’s voor leden & niet-leden. De korte inhoud van de polis kan je HIER terugvinden.


Wat te doen bij een ongeval ?

We zetten de te volgen stappen op een rijtje:

Deelnemerslijsten sportpromotionele activiteiten

Waterski Vlaanderen heeft voor zijn aangesloten clubs een verzekering afgesloten voor niet-leden, die deelnemen aan activiteiten, georganiseerd door de clubs. Onder andere initiatiedagen, opendeurdagen, ...

De club dient hiervoor onderstaand document op regelmatige tijdstippen door te geven.

Ook leden die vrienden uitnodigen om eens te komen skiën worden verzekerd indien ze voorkomen op deze lijsten.

Medisch geschiktheidsattest

Vanaf de leeftijd van 69 jaar kan de jaarlijks verlenging van de dekking aangevraagd worden aan de hand van een medisch geschiktheidsattest.

Bij goedkeuring van de verlenging zijn enkel de waarborg overlijden en medische kosten verworven. Deze uitbreiding is enkel van toepassing voor de aangesloten leden,

Algemeen moet de regel worden gevolgd, dat bij het minste ongeval, er een ongevalaangifte wordt ingevuld. Zo wordt het risico beperkt dat latere complicaties niet zouden weerhouden worden.


Welke lichaamsdelen het vaakst geblesseerd zijn en welk soort letsels het vaakst optreden bij jonge waterskiërs en wakeboarders kan je HIER terugvinden.