« Terug naar overzicht

Week tegen pesten van 10 t.e.m. 18 februari

Week tegen pesten van 10 t.e.m. 18 februari

Het is opnieuw zover: de 18e editie van de Vlaamse Week tegen Pesten!  Dit jaar zal deze doorgaan van vrijdag 10 februari 2023 t.e.m. zaterdag 18 februari 2023. Ze wilt een aanmoediging en een inspiratie zijn om werk te maken van een pestvrije omgeving voor kinderen en jongeren.

Net als in alle domeinen van de maatschappij, komt ook in sport jammer genoeg pesten voor. Zo geeft 11% van de sportende Vlamingen aan tijdens hun jeugd het slachtoffer te zijn geweest van pestgedrag. Ondanks dit cijfer blijft het probleem echter teveel onder de radar en is er nood aan een structurele aanpak. En dat wil de Vlaamse Week tegen Pesten aanpakken. 

De Vlaamse Week tegen Pesten is een initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, dat bestaat uit 22 partners. Ook zij hebben voor jullie heel wat in aanbod. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar materiaal of activiteit om tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten te doen met je sportclub? Je vindt het allemaal hier.

Tumult en het Centrum Ethiek in de Sport (ICES) slaan ook de handen in elkaar. Ze presenteren 'Wij Pestvrij', een toolkit voor jeugdverenigingen en sportclubs. Met 'Wij Pestvrij' creëren jullie een doeltreffende en haalbaar antipestbeleid. Met 'Wij Pestvrij' kunnen jullie met de leidingsploeg of trainersploeg in korte tijd veel realiseren. Zelfs zo veel dat we durven spreken over een antipestbeleid. Meer info over de toolkit kan je hier vinden. 

Meer informatie over het voorkomen en aanpakken van pesten vind je op www.allesoverpesten.be, een website van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten.

Samen geven we pesten geen kans!


« Terug naar overzicht