Wedstrijdlicenties WSV & IWWF

Wedstrijdlicentie WSV

Wedstrijd- en promolicenties kunnen enkel worden aangevraagd voor aangesloten leden. Deze aanvraag gebeurd via de clubverantwoordelijke van het lid in kwestie, rechtstreeks in het online ledenplatform lid.waterski.be .

Een (promo)wedstrijdlicentie geldt telkens voor het lopende kalenderjaar en wordt met de club afgerekend op het einde van het jaar.

Belangrijk: duid de juiste discipline aan. Je kan meerdere disciplines aanduiden zonder meerkost (behalve bij racing +€5). Dit is belangrijk opdat je de juiste informatie krijgt.


Hieronder kan je alvast een overzicht terugvinden van de skiërs met wedstrijd- of promolicentie:


Wedstrijdlicentie IWWF

Sinds 2021 vereist de internationale federatie IWWF dat alle waterskiërs en wakeboarders die deelnemen aan (bepaalde) officiële wedstrijden, om een internationale wedstrijdlicentie te nemen, de IWWF-licentie.

Dit is een lopend proces en vereist op alle niveaus coördinatie tussen alle disciplines om ze allen geïntegreerd te krijgen. Daarom dat nog niet alle disciplines op dezelfde manier verwerkt worden. De updates en FAQ's worden verwerkt in onze pagina met FAQ's

Ter informatie: dit loopt tezamen met de integratie van het EMS (event management system). De meeste waterskiërs / riders dienen langs die weg ook hun licentie aan te kopen. Maar het zijn op zich 2 aparte nieuwe systemen. Het EMS-systeem is het platform dat je moet gebruiken om in te schrijven voor wedstrijden. De IWWF-licentie is een licentie die elke skiër/rider nodig heeft, ook al gebruikt die discipline het EMS-systeem nog niet.

Kostprijs

Voor welke wedstrijden / disciplines?

TOU & BAR: Ranking List (RL) / Record Capability (RC)

WAKEBOARD BOAT: 3 to 6 Stars

CABLE WATERSKI (teleski): Ranking List (RL) / Record Capability (RC)

Maken voorlopig nog geen gebruik van EMS wedstrijdinschrijving &/of IWWF wedstrijdlicentie: CABLE WAKEBOARD & WAKESKATE (3 to 6 Stars); SHOW & WAKESURF

RACING: Gezien zij verder geen gebruik maken van het EMS-systeem worden voor de racers de kosten voor de wedstrijdlicenties in groep betaald aan IWWF. Zij dienen dus geen profiel aan te maken in EMS en dienen dus ook geen aparte IWWF-wedstrijdlicentie aan te kopen.

G-sport: De G-sporters zijn vrijgesteld van het aankopen van een IWWF-licentie

Meer over het concept en waarom de IWWF-licentie in het leven werd geroepen, in het YouTube-filmpje hieronder.