Functionele training voor waterskiracing

Functionele training voor waterski racing, is specifiek opgesteld voor racers. Met deze derde brochure willen we de meer gevorderde atleten nieuwe uitdagingen bieden.

Na een biomechanise analyse van de houding, beweging en impact van de racer, konden we nagaan wat de tekorten of specifieke aandachtspunten van een racer zijn. Hieruit blijkt dat het voor racers (maar ook voor slalommers) interessant is om naast de functionele oefeningen (oefeningen waarbij men verschillende spieren of spiergroepen traint) ook analytisch te trainen (het trainen van een specifieke spier).

Op dit niveau besteden we vooral aandacht aan de wrapped up houding van de racer, het evenwicht tussen de agonist en antagonist, enkelstabilisatie en een aanvallende versus defensieve skihouding.

Omdat de racer de golven steeds opnieuw moet kunnen opvangen, is het belangrijk dat hij snel leert te anticiperen op het buigen en strekken van de knie. Dankzij plyometrische training, die we in deze brochure ook verder zullen uitleggen, zal de racer zijn wendbaarheid en coördinatie verbeteren.