4Kickx watersportcentrum in Alqueva, Portugal

Algemene informatie

4Kickx vzw is een waterski academy dat onder andere waterski vakanties organiseert. De sympathieke Filip Vervecken is een B-trainer en allrounder in vele disciplines. Hij heeft een topsport verleden, je bent bij hem dus in goede handen. Tijdens de stage in Portugal tracht hij zoveel mogelijk op het water te zijn. Van de ochtendstond tot de avond hebben de deelnemers de mogelijkheid van op het water te vertoeven. Filip heeft jarenlange topsport ervaring en deelt zijn kennis met veel plezier op vrijwillige basis. Zo leert hij je met de glimlach de kneepjes van het vak kennen. Ben je al een ervaren of competitie skiër? Dan kan hij jou helpen bij techniek, analyse, stabiliteitsoefeningen, conditietraining en voorbereiding op jouw seizoen 2023. Volg hem op Instagram 4kickx_ski_academy voor meer foto's en info.


Het stuwmeer Alqueva

Op de grens van Spanje en Portugal ligt het grootste stuwmeer van Europa, namelijk het prachtige Alqueva. Het meer is ideaal voor waterski met een aangename watertemperatuur van 18 graden. Bovendien is er geen verkeer van andere boten en tot 250 vierkante kilometer aan watermogelijkheden. Zo heb je geen backwash en kan je genieten van heerlijk vlak water. Aan het meer zijn er gebrevetteerde redders en medische posten voorzien, safety first!

Het domein Cruceros

Vlak aan het meer ligt het afgesloten domein Cruceros. Op wandelafstand (4km) ligt het pittoresk dorpje Cheles. Op het terrein is er een restaurant waar je 3x per dag kan eten. Er is ook een gezellige strandbar waar je met een drankje in de hand kan genieten van het prachtige uitzicht en het fijne gezelschap. Verder zijn er aan het water nog 2 andere restaurants en ook in het nabijgelegen dorp Cheles zijn er allerhande gezellige horeca gelegenheden.

Tijdens de vakantie is er meer te doen dan skiën alleen. Zo is er een volleybal terrein waar je je mede deelnemers kan uitdagen voor een match en ligt er naast het domein een uitdagend mountainbike parcour. Verder zijn er verschillende huurmogelijkheden: waterfietsen, kayaks, suppen, jetski, etc... Je verveelt je geen seconde! Meer info vind je onder 'activiteiten' onderaan.

Er zijn verschillende accommodaties op het domein, van een campingplaats tot een privé bungalow. Meer info over de verschillende slaapmogelijkheden kan je hieronder vinden onder 'accommodaties'.

Kortom het is de ideale uitvalbasis om te genieten van een zalige sportieve vakantie!


Klimaat info


Accommodaties

Er zijn verschillende accommodaties op het domein. 

Activiteiten


Filip vaart van 's ochtends tot 's avonds uit met zijn boot. Je hebt dus de mogelijkheid om maximaal op het water te vertoeven. Er is een ruim aanbod aan materiaal beschikbaar:

Je kan voor het skiën ofwel een dagpas kopen (€75) of op de klok (€1.20/min).

Er is een mooi strand aan het meer waar je kan genieten van het prachtige uitzicht en de warme zon. Er is een cosy beachbar waar je een verfrissend drankje kan drinken. Toch liever iets actiever? Dan is het volleybalveld zeker iets voor jou! Of probeer een van de mountainbike routes in de omgeving.

Verder zijn er verschillende huurmogelijkheden bij de partner Alqueva Adventures: waterfietsen, kayaks, suppen, jetski, etc... Je verveelt je geen seconde!

Voorjaarsaanbieding: watersport stage van 9/04/2023 t.e.m. 15/04/2023 

In april organiseert 4Kickx een watersportstage zoals hierboven beschreven voor de scherpe promoprijs van €600 pp.. Wat is er inbegrepen?

Hierboven is een aanbieding voor dit voorjaar, andere data en formules zijn ook mogelijk. Je kan als kleine groep boeken, bijvoorbeeld als gezin. Indien je met een grotere groep komt kan Filip een voordelig pakket samenstellen op maat.  Hiervoor kan je Filip contacteren via de contactgegevens hieronder.

Bereikbaarheid

Het domein is hier gelegen.

Kom je met de auto? Je kan gratis parkeren op het domein.

Met het vliegtuig? Dan vlieg je best op Sevilla of op Lisboa. Je kan dan een huurauto nemen om tot aan Alqueva te rijden. Je kan ook met de trein tot in Evora komen, Filip kan je daar oppikken.

Informatie of reservatie

Zie jij een verblijf in Alqueva met mogelijkheid tot skiën wel zitten? Contacteer dan Filip via de gegevens hieronder: