« Terug naar overzicht

Team Belgium eerste maal aan zet op WK waterski racing

Team Belgium eerste maal aan zet op WK waterski racing

Vichy (FRA) - 09/09/2019 - Het Team Belgium van team-captain Dominique G., team-manager Annelies K. & coach, trainer, kinesist Hans V. was gisteren een eerste (van 4) keer aan zet op het mondiale kampioenenbal waterski racing.

Bij de Junior Girls kon team “Cool Runnings”, met Aurélie S., Viersel Waterski Club, net geen podiumplaats bemachtigen en werd 4e.

Het volledig Belgisch podium op het laatste EK kwam ook aan de start bij de Junior Boys.
De 14-jarige Europees kampioen Eurokids-B, Kobe V., voor VVW-Aqua Ski, werd 5e. Net voor hem, op de 4e plaats, Lenz E. voor Costa Zela.

Yanick F., Beringen Waterski en Sportclub, sloot de gelederen van Team Belgium en werd 9e.

Bij de dames Formule 1, officieel, de Ladies open, kwam enkel Vicky Leysen, Viersel Waterski Club, aan de start. Vicky werd 4e, en moest het podium laten aan 2 Australische (Jones & Boyer) en aan de Oostenrijkse Ortlieb.

Bij de dames F2 zagen we een spanende strijd tussen onze landgenotes voor de laatste podiumplaats. Sylvia . Viersel Waterski Club, moest nipt de duimen leggen voor Demi F., Beringen Waterski en Sportclub, die het podium op mocht om de eerste bronzen trofee/medaille op te halen.

Iedereen die het wereldje wat volgt keek natuurlijk ook uit hoe de "broederstrijd" bij de heren Formule 2 zich zou beslechten tussen de broers De Wachter. Beiden komen uit voor Viersel Waterski Club in de drukst bezette reeks. Er lagen maar liefst 13 boten aan de start. F. mag een eerste streepje achter zijn naam zetten in hun onderlinge strijd. Hij werd 5e, A. 7e. Het is uitkijken hoe beide elkaar nog kunnen uitdagen om samen beter te gaan doen.

In de koningsklasse, Men Open, Formule 1 heren, zagen we 3 landgenoten op de startgrid.
Steven V., 4de op het vorig WK in Seattle, voor Costa Zela, werd 6e. Het was echter Tim L., die skiet voor de Royal Hasselt Yachting Club, die het 2e eremetaal mocht ophalen. Tim moest voor het zilver nipt de duimen leggen voor de Amerikaan Haig. De bronzen medaille zal ongetwijfeld naar meer smaken.
De 33 jarige Dave V, moest opgeven.

Blijf op de hoogte (nieuwtjes, uitslagen, ...) van deze wedstrijd via:

Foto © Marc Vemeiren

« Terug naar overzicht