« Terug naar overzicht

Nog maar eens 3 medailles erbij voor Team Belgium op WK

Vichy (FRA) - 13/09/2019 - Van Gaeveren, Leysen & De Spiegeleire dikken met 3 stuks de Belgische medaillestand aan op WK waterski racing.

Het ruwe water doet onze landgenoten blijkbaar boven zichzelf uitstijgen.

Tijdens de 3e manche van het WK waterski racing, in het Franse Vichy, was het vooral de 1e plaats (dames Formule 2) van Sylvia D., voor Viersel Waterski Club, die in het oog sprong. Dit levert haar een voorlopige 2e plaats op in de tussenstand. In dezelfde categorie, werd Demi F. 5e, voor de Beringen Waterski en Sportclub.

Dan was het moment gekomen voor Vicky L., van de Viersel Waterski Club. Haar 3e plaats (dames Formule 1, Ladies open) levert haar ook meteen de 3e plaats in de tussenstand op.

Identieke uitslag van deze manche, in dezelfde categorie, dan wel bij de heren, voor Steven V. van Costa Zela. Hij wist de 3e Belgische medaille (brons) van de dag binnen te rijven. Jammergenoeg leverde hem dat net geen 3e plek op in de tussenstand. Steven staat 4e momenteel.

De junior boys van het team, kwamen opnieuw netjes met z'n drieën aan de start. Kobe V., voor VVW-Aqua Ski uit Geel, werd 5e. Plaats 7 was voor Lenz E., van Costa Zela uit Zele. En Yanick F., uitkomend voor de Beringen Waterski en Sportclub, werd 9e. Met een respectievelijke 5e, 4e en 9e plaats in de tussenstand tot gevolg.

Aurélie S. werd voor Viersel Waterski Club, 4e bij de Junior Girls. Een evenaring van haar prestatie in de eerste manche, met als gevolg een 7e plek in de tussenstand.

De "broederstrijd" bij de heren Formule 2 werd beslecht in het voordeel van Frédéric D. Hij werd opnieuw 5e tijdens deze manche. Broer Alexander eindigde 10e. Beiden skiën voor Viersel Waterski Club. In de voorlopige, met nog 1 manche te gaan, tussenstand staat Frédéric 5e en Alexander 12e.

In de koningsklasse, Men Open, Formule 1 heren, was er geen 3e medaille weggelegd voor Hasselaar Tim L. van de Royal Hasselt Yachting Club. Hij moest die laten aan Steven V. Tim's 4e plek brengt hem wel op het, tussentijds, podium met een bronzen plak.

Al deze mooie uitslagen samen brengt Team Belgium op de, voorlopig, 2e plaats in het landenklassement.