WK racing

Het Wereldkampioenschap racing wordt om de twee jaar georganiseerd, namelijk in de oneven jaren.

WK racing te USA, Seattle - 26 juli tot 6 augustus 2017

Van 26 juli tot 6 augustus is het weer zover. Dan gaan in het Amerikaanse Seattle de Wereldkampioenschappen waterski racing door. 1 Belg komt er aan de start, die de nodige adelbrieven kan voorleggen.

Voor de 33-jarige Melselenaar, Steven Van Gaeveren, zijn deze internationale kampioenschappen al lang geen onontgonnen terrein. Steven komt uit voor de club Costa Zela, uit Zele, en heeft er al verschillende internationale deelnames opzitten. In de koninginnenklasse zal er serieus wat werk aan de winkel zijn. Maar dat het Steven aan geen enkele ervaring ontbreekt staat als een paal boven water. Sinds 2010 vast actief in de Formule 1 klasse, maar ook in de Formule 2 behaalde hij successen. Met als uitschieters natuurlijk de wereldtitel in 2009, en de Europese titels in 2016, 2012 & 2008.

Steven Van Gaeveren behaalde de 4de plaats bij de Open Formule 1

Het WK is ook te volgen via deze website van de organisatie.


WK racing te Nieuw-Zeeland, Wellington - 9 tot 19 april 2015

Van 9 tot 19 april zijn in het Nieuw-Zeelandse Wellington de wereldkampioenschappen waterski racing doorgegaan. Wij mogen trots zijn op onze landgenoten die ons waardig vertegenwoordigden op het 19e WK. Voor België kampte Hailey Van De Ven (2020 Antwerpen) bij de dames in de Formule 2 klasse. Nico De Stoop (9280 Lebbeke) stortte zich bij de heren eveneens in het geweld tussen de Formule 2 skiërs. Frappant detail, beiden komen uit voor dezelfde club uit Zele, Costa Zela. (artikel)

Over de 4 manches waren dit hun scores:
* Hailey - 6e plaats
* Nico - 10e plaats

Een mooie prestatie aangezien de overheersing door Amerikanen & Australiërs. Door hun gezamenlijke prestaties konden ze België naar een mooie 4e plek brengen in het landenklassement voor de Formule 2. Dit na toppers als USA, Nieuw-Zeeland & Australië.

Uitslagen