WK racing

Het Wereldkampioenschap racing wordt om de twee jaar georganiseerd, in de oneven jaren.

WK racing te FRA, Vichy - 7 tot 15 september 2019

Met Team Belgium namen we deel aan de 4 manches van het WK te Vichy. Na controle van materiaal op zaterdag hebben we zondag de eerste wedstrijddag.

De eerste race van de dag start om 11u00, hier zullen de dames F1 & F2 het beste van zichzelf geven.

In totaal 19 teams aan de start, reeds na een paar rondes werd het parcours, zeker aan de stuwdam, omgetoverd tot een nooit eerder geziene kolkende massa. Vele skiërs maken hier een val. Bij de dames F1is het Sabine Ortlieb die voor Ellen J. en Maddison B. het goud neemt. Vicky L. eindigt op een verdiende vierde plaats. Dames F2, hier haalt Demi F. haar eerste WK podium, brons, zij moet Lucy S. (zilver) en Kazz F. ( goud) laten voorgaan.

Dan is het de beurt aan de junioren, boys & girls, start om 13u30.

Wederom een goed gevuld deelnemersveld, met 17 aan de start. De meisjes doen hun uiterste best, doch de Australische teams zijn te sterk. Aurelie S. grijpt naast een podium plaats en eindigt vierde. Bij de jongens is het Lenz E. die vierde wordt op de hielen gevolgd door Kobe V. die de vijfde plaats op zijn naam mag schrijven. Onze nieuwkomer Yannick F. beleefd een fantastische dag doch sluit het hek op plaats 9.

Climax van de eerste wedstrijddag, de heren Open (F1 ) en F2, start om 16u00, zij zullen 60 min + 1 ronde de strijd met elkaar aanbinden.

Met 24 teams aan de start belooft een spannende wedstrijd te worden. Eén van onze grote kanshebbers, Dave V., komt reeds vroeg in de wedstrijd ten val en moet helaas de strijd staken. Onze 2 anderen helden weren zich kranig, Tim L. behaalt brons, Todd H. zilver en het goud is voor Ben G.. Steven V. wordt zesde. De beide broers De Wachter ( F2 )doen hun uiterste best, hier neemt F. de vijfde plaats en A. de zevende. Het goud is voor Jack S., zilver voor Lachlan N. en brons voor Jake F.

Prijsuitreiking, later dan gepland, een mooie afsluiter van de eerste race dag.

De volgende dag is voor de WK teams rustdag doch hier zullen de F3 teams zorgen voor de nodige animo in de pits en op het water. Heren, dames jong en minder jong geven het beste van zichzelf. Dit zullen ze nog de 2 volgende rustdagen doen.

Dinsdag : race day two !

Bij de dames F1 zet Sabine de aanval in, ze komt echter zwaar ten val, elleboog ontwricht, een zéér pijnlijk gebeuren, doch rescue doet hetgeen wat verwacht wordt en ’s avonds is Sabine al weer terug in de pits te vinden. Bij de dames F1 is het vandaag een uitvalwedstrijd ook Samantha C. en Daisy S. staken de strijd. De posities zijn eerste : Ellen J., tweede Vicky L. en derde Maddsion B. Ook bij de dames F2 worden de kaarten geschud, Sylvia neemt de tweede plaats zij moet Lucy S. laten voorgaan. Ze wordt gevolgd door Kazz F. en Demi F.

Bij de junioren “boys” neemt Lentz de vijfde en Kobe de zesde plaats. Yannick doet zijn uiterste best doch meer dan de wedstrijd volledig uit skiën zit er voor hem niet in. Aurelie valt na negen rondes uit door een technische storing.

Bij de heren F1 is het podium een herhaling van dag 1, waarbij Steven nu naar de vierde plaats klimt. Cameron O. komt zwaar ten van val en moet na 14 rondes eveneens de wedstrijd staken.

Donderdag derde wedstrijddag.

Bij de dames F2 haalt Sylvia alles uit kast en neemt het goud gevolgd door Kaz en Emma, Demi strand op de vijfde plaats van het nog steeds volledige deelnemers veld van 12. Vicky haalt wederom het podium bij F1, een derde plaats. Ellen eerste en Maddison tweede.

Voor onze Junior boys is de tegenstand te sterk, Kobe behaalt een vijfde plaats en Lentz zet plaats zeven op zijn naam. Yannick op één na laaste vandaag. Voor Aurelie vandaag geen panne, zij behaalt de vierde stek.

Bij de heren F2 kan Frederic weer beslag leggen op de vijfde plaats en broer Alexander moet zich vandaag tevreden stellen met plaats 10. Heren open blijft een spannende strijd tussen de koplopers, Steven doet haasje over en neemt zo de derde plaats en Tim vierde. Nummer één is Ben en tweede Todd.

Zaterdag : laatste wedstrijddag.

Bij de dames F1 kan Vicky wederom beslag leggen op de derde plaats, Ellen neemt goud en Maddison zilver. Dames F2 wederom kaapt Sylvia het goud weg voor Kazz en Emma. Demi kan terug één plaats oprukken en zet de vierde plaats op haar naam.

Onze Junioren geven nog éénmaal het beste van zichzelf, Kobe zesde, Lentz nr 7 en Yannick nr 10. Aurelie heeft vandaag een mindere dag en strand op positie 7.

Heren F2, hier slaagt Frederic er eindelijk in het brons op zijn naam te schrijven, Lachlan nr 1 en Jack hetzilver. Men Open, Steven kan wederom beslag leggen op de derde plaats, voor Tim is het vandaag een mindere dag en moet zich tevreden stellen met een vijfde plaats. Goud is voor Ben en het zilver voor Todd.

Weldone every body !!

Dit geeft een zeer mooie uitslag, ontdek hieronder hoe Sylvia (goud), Vicky & Tim (brons), en het team (zilver) op het eindpodium mochten.

Prestaties om fier op te zijn !! HANKS TO EVERYBODY INVOLVED => Organisation – Rescue – Officials – Competitors – Crew ………….

Lees hier nog meer.

Meer info via de homepagina van het kampioenschap.

WK racing te USA, Seattle - 26 juli tot 6 augustus 2017

Van 26 juli tot 6 augustus is het weer zover. Dan gaan in het Amerikaanse Seattle de Wereldkampioenschappen waterski racing door. 1 Belg komt er aan de start, die de nodige adelbrieven kan voorleggen.

Voor de 33-jarige Melselenaar, Steven Van Gaeveren, zijn deze internationale kampioenschappen al lang geen onontgonnen terrein. Steven komt uit voor de club Costa Zela, uit Zele, en heeft er al verschillende internationale deelnames opzitten. In de koninginnenklasse zal er serieus wat werk aan de winkel zijn. Maar dat het Steven aan geen enkele ervaring ontbreekt staat als een paal boven water. Sinds 2010 vast actief in de Formule 1 klasse, maar ook in de Formule 2 behaalde hij successen. Met als uitschieters natuurlijk de wereldtitel in 2009, en de Europese titels in 2016, 2012 & 2008.

Steven Van Gaeveren behaalde de 4de plaats bij de Open Formule 1

Het WK is ook te volgen via deze website van de organisatie.


WK racing te Nieuw-Zeeland, Wellington - 9 tot 19 april 2015

Van 9 tot 19 april zijn in het Nieuw-Zeelandse Wellington de wereldkampioenschappen waterski racing doorgegaan. Wij mogen trots zijn op onze landgenoten die ons waardig vertegenwoordigden op het 19e WK. Voor België kampte Hailey Van De Ven (2020 Antwerpen) bij de dames in de Formule 2 klasse. Nico De Stoop (9280 Lebbeke) stortte zich bij de heren eveneens in het geweld tussen de Formule 2 skiërs. Frappant detail, beiden komen uit voor dezelfde club uit Zele, Costa Zela. (artikel)

Over de 4 manches waren dit hun scores:
* Hailey - 6e plaats
* Nico - 10e plaats

Een mooie prestatie aangezien de overheersing door Amerikanen & Australiërs. Door hun gezamenlijke prestaties konden ze België naar een mooie 4e plek brengen in het landenklassement voor de Formule 2. Dit na toppers als USA, Nieuw-Zeeland & Australië.

Uitslagen