Diamond race

De diamond race te Viersel is werelds meest gekende waterski race. Dat de "HEL VAN VIERSEL" wereldfaam bezit is een feit! De diamond race winnen is voor de wereldtoppers een must. 

Resultaten

De resultaten 2024 kan hier vinden.

Voorgaande jaren:

2023 - 2019 - 2018 - 2017

Meer info over de Viersel Diamond race

Viersel Waterski Club, één van de grootste “koers” waterskiclubs in België, werd meer dan veertig jaar geleden opgericht De club heeft zich vanaf het begin ingezet voor de promotie van de waterskisport in het algemeen, maar het accent bleef in al die jaren toch liggen op het waterskiracen als competitiesport. Toevallig is dat niet, want vanaf het begin beschikt Viersel over een reeks erg sterke skiërs die met het merendeel van de Belgische titels aan de haal gingen. Jan De Vos, Fons Bertels, Manuella Swinnen, dat zijn enkele namen uit de pionierstijd van het skiracen die tot nu nog de nodige weerklank vinden. De allereerste wedstrijden welke in Viersel georganiseerd werden, luisterden naar de naam “Pallietertrofee” en waren vooral regionaal gericht. In 1978 richtte de club voor de allereerste maal de “Grote Prijs van België” in. Het werd meteen een enorm succes, mede door het feit dat de latere tweevoudig wereldkampioen Danny Bertels voor het eerst zijn neus aan het venster kwam steken. Die Danny Bertels zou in de daaropvolgende jaren bepalend zijn voor de doorbraak van het ski-racen naar een breder publiek.

In 1984 werd de Diamond Race voor het eerst ingericht. Een internationale wedstrijd die buiten klassement stond en te vergelijken viel met de klassiekers in het wielrennen. Maar ook deze “DIAMOND RACE” is op enkele jaren tijd sterk geëvolueerd. Van een degelijk georganiseerde race, opgezet door vrijwilligers naar nu een 100 % professionele organisatie, geschraagd door VWSC. Door het uitstekende contact van de mensen van VWSC kan de Diamond Race de komende jaren nog meer uitgroeien tot een nationaal en internationaal evenement. Waar de laatste jaren telkens een 8.000 - 10.000 mensen op de wedstrijden afkwamen, hopen de organisatoren dit jaar 12.000 - 15.000 toeschouwers te trekken.