Diamond race

De diamond race te Viersel is werelds meest gekende waterski race. Dat de "HEL VAN VIERSEL" wereldfaam bezit is een feit! De diamond race winnen is voor de wereldtoppers een must.

images/discipline-racing/30-06-2013-129.jpg

Viersel Waterski Club, één van de grootste “koers” waterskiclubs in België, werd meer dan veertig jaar geleden opgericht De club heeft zich vanaf het begin ingezet voor de promotie van de waterskisport in het algemeen, maar het accent bleef in al die jaren toch liggen op het waterskiracen als competitiesport. Toevallig is dat niet, want vanaf het begin beschikt Viersel over een reeks erg sterke skiërs die met het merendeel van de Belgische titels aan de haal gingen. Jan De Vos, Fons Bertels, Manuella Swinnen, dat zijn enkele namen uit de pionierstijd van het skiracen die tot nu nog de nodige weerklank vinden. De allereerste wedstrijden welke in Viersel georganiseerd werden, luisterden naar de naam “Pallietertrofee” en waren vooral regionaal gericht. In 1978 richtte de club voor de allereerste maal de “Grote Prijs van België” in. Het werd meteen een enorm succes, mede door het feit dat de latere tweevoudig wereldkampioen Danny Bertels voor het eerst zijn neus aan het venster kwam steken. Die Danny Bertels zou in de daaropvolgende jaren bepalend zijn voor de doorbraak van het ski-racen naar een breder publiek. In 1984 werd de Diamond Race voor het eerst ingericht. Een internationale wedstrijd die buiten klassement stond en te vergelijken viel met de klassiekers in het wielrennen. Maar ook deze “DIAMOND RACE” is op enkele jaren tijd sterk geëvolueerd. Van een degelijk georganiseerde race, opgezet door vrijwilligers naar nu een 100 % professionele organisatie, geschraagd door VWSC. Door het uitstekende contact van de mensen van VWSC kan de Diamond Race de komende jaren nog meer uitgroeien tot een nationaal en internationaal evenement. Waar de laatste jaren telkens een 8.000 - 10.000 mensen op de wedstrijden afkwamen, hopen de organisatoren dit jaar 12.000 - 15.000 toeschouwers te trekken.

Info 2019

Resultaten

2019 - 2018 - 2017


Viersel Diamond race - zondag 4 juni 2017

Voor de 32ste keer zal het Albertkanaal veranderen in een hel van woelig, kolkend water waarop ‘s werelds beste waterskiracers elkaar bekampen met adembenemende manœuvres achter loeiende high-tech raceboten.

Ontdek tijdens het weekend van 3 en 4 juni deze jonge en moderne sport waar tactiek, strategie, sensatie en krachtinspanningen tot het uiterste verenigd zijn.

Ook dit jaar zal de voltallige wereldelite F1 aan de start verschijnen.

Niet alleen Jack Harrison (AUS) die de Diamond Race won in 2016 zal op het appel zijn, maar ook Todd Haig (USA), Cameron King (USA), Robbie Woods (AUS) en vele anderen! Wij hebben alvast onze hoop gesteld in onze eigen atleten Roy de Weert, Robin Mariën, Bubby Bertels en Steven Van Gaeveren.

Ook in de F2 zullen onze Belgische topskiërs van de partij zijn. Zij zullen zich meten met andere Europese, Amerikaanse en Australische toppers.

Bij de dames zal Chelsea Blight (AUS) het opnemen tegen de Europese elite, waaronder ook onze eigen Tahnee Ennekens!

Onze formule 3 skiërs behoren eveneens tot de Europese top zowel bij de dames als de heren en zullen ook onze driekleur verdedigen.

De Euro-kids (kinderen van 8 tot 13 jaar) vertegenwoordigen de toekomst van onze sport en ook zij krijgen op de prestigieuze Diamond Race de kans om hun talent aan de wereld te tonen.

Wij duimen alvast voor al onze Belgische skiërs !!

Dagindeling

Tijdens, tussen en na de wedstrijden kunt u uw honger stillen aan onze eetkraampjes met een frietje en/of een hamburger. Om de dorst te laven is er een biertent met bier en frisdrank. Wie het iets specialer wil kan genieten van een overheerlijke Diamond Cocktail aan de cocktailbar.

Voor de kleinste bezoekers is er tevens een springkasteel aanwezig.

Inkom

€8,00 (€5,00 in voorverkoop tot zaterdagmiddag 3 juni 2017 - 12:00)