« Terug naar overzicht

Ibe Beckers verovert zilver op EK U17

Ibe Beckers verovert zilver op EK U17

De Genkse van MWK moest als eerstejaars junior - en als jongste van alle deelneemsters - alleen de laatstejaars Parkhomenka uit Wit-Rusland laten voorgaan. Zo sierlijk als Nina Derwael over de balk zweeft, zo laveert Ibe Beckers gracieus over het water en leunt ze nu al tegen de wereldtop aan.

De 15-jarige Genkse skiester haalde in Dnipro zowel de finale in het figuurskiën als in de slalom met de beste tien van de wereld. Vooral het figuren is haar ding. Haar stages in Amerika, Italië en Frankrijk werpen vruchten af. Bij haar debuut werd Beckers al nationaal kampioen en negende op het WK in Amerika. Vader Peter en moeder Christel begeleiden het talent met uiterste zorg. Christel zat zelf in de boot in de finale om het touw van de bootpaal los te maken bij de start, ofwel te ‘releasen’.
In de voorronde kreeg ze al felle tegenstand van de haast ongenaakbare Wit-Russische. Om te winnen moest ze snel extra figuren in haar run krijgen. Ik was wel zenuwachtig, maar het lukte”, laat Christel weten. Ibe scoorde iets minder in de finale, 5.200 punten, dan in de kwalificaties, maar was dolblij. “Drie figuren kregen geen ‘credit’, misschien omdat ik te snel wou gaan”, vertelt Beckers. “Maar zilver in mijn eerste jaar is super. Ik kan nu nog twee jaar werken naar nóg beter.”

In de slalom op het EK-17 werd ze uiteindelijk negende. “Mijn ski was gebroken op mijn vlucht uit Amerika, het duurde wat voordat ze goed afgesteld was waardoor ik mij moest aanpassen”, aldus Beckers.

De Genkse traint momenteel opnieuw in Limburg, op de Maas aan De Leeuwerik. Maar voor specifieke oefeningen trekt ze naar Eindhoven, waar een permanente piste ligt. Ze moet dus niet meer naar het Mechelse MWK . Met die trips verloor ze veel tijd voor haar studies aan Kindsheid Jesu in Hasselt, waar ze de nodige faciliteiten krijgt om aan wedstrijden te kunnen deelnemen.

Beckers wil nu in eigen land enkele wedstrijden skiën en haar persoonlijke records verbeteren. Er is duidelijk nog groeimarge.

Bron: pomo - HBVL - dinsdag 28 augustus 2018
Foto: HBVL

« Terug naar overzicht