Het wakeboardparcours

Aan weerszijde van het parcours liggen drie boeien. De eerste boeien die je als rider tegenkomt zijn de startboeien. Deze liggen 10 meter uit elkaar en zijn oranje van kleur. Op gelijke hoogte van die boeien mag je de eerste sprong inzetten.

375 meter verder liggen de eindboeien. Op deze hoogte mag je je laatste sprong van je eerste run inzetten. Na de eindboeien draait de boot en start je aan je tweede run. Het principe is hetzelfde als in het heen varen, maar nu worden de eindboeien de startboeien en de startboeien de eindboeien.


Op drie kwart van de totale afstand (dus van 375 meter) liggen de cut-off boeien of three-quarter boeien die groen zijn. De kleuren van de boeien kunnen variëren. Dit moet echter wel gebeuren in overleg met de jury. De cut-off boeien geven het punt weer waarachter de boot niet meer genoeg snelheid kan halen om de rider zijn tweede doortocht nog te laten vervolgen. Normaal gezien wordt de rider na een val terug opgepikt door de boot en mag hij zijn parcours afmaken, maar als hij achter deze boeien valt is zijn parcours ten einde.