EK Wakeboard

De uitslagen van alle gehomologeerde wedstrijden kan je steeds hier terugvinden.

13-19/9/2021 - EK wakeboard boot - Toutainville (FRA)

Meer info:


3-8/8/2020 - EK wakeboard boot - Toutainville (FRA)

Kampioenschap (in een low-profile formule) wordt onder voorbehoud (datum nog niet gekend) verplaatst naar eind augustus, omwille van de corona-maatregelen.

De eerste info ter beschikking:


5-10/8/2019 - EK wakeboard boot Kiëv, Oekraïne

Het Belgisch team bestaande uit Thibo Demeyer en Michael Callebert, beide IWV - izegemse watersport vereniging, Wouter Deschrijver van BWSV - Beernemse Watersportvereniging, en Luna Cassart, FFSNW, heeft goed gepresteerd op het EK in Kiev.
We hadden 2 trainingen voorzien. Een onofficiële training achter de X22 op het officiële parcours en een officiële training achter de Xstar competitieboot in het parcours. Het was de eerste keer in de geschiedenis van het EK dat een officiële training werd voorzien waarbij de boot perfect dezelfde lading kreeg als bij de competitie en we konden boarden in het officiële parcours. Dat is iets die we waarderen en ervoor zorgde dat de trainingen heel leerrijk waren.

Thibo in de categorie Open men, reed een goede kwalificatieronde en kon meteen door naar de kwartfinale. Hij eindigde net na enkele toppers zoals de Italiaanse Nicolo Caimi en Ierse Paul Johnston. In de kwart finale zette Thibo een bijna perfect run neer, zo stroomde hij door naar de top 12 van Europa in de semifinale. De doelstelling van deze trip was om in de top 20 te eindigen en dat doel was al mooi bereikt en overtroffen. Een heel tevreden Thibo deed ook in de semifinale een uitstekende run. Het niveau van deze heat bleek wel iets te hoog. Thibo is vooral gemotiveerd na deze prachtresultaten om nieuwe tricks te leren. Thibo kan niet meedoen aan het WK in Abu Dhabi wegens zijn studies, maar zijn broer Olivier neemt zijn plaats in.

Luna in de categorie junior women, had iets minder geluk in de kwalificatieronde, de imposante golf vergde nog wat aanpassing aan de timing van haar sprongen waardoor ze 2x viel en achteraan eindigde. Maar vol motivatie ging ze in de LCQ (last chance to qualify) van start. Hier greep ze net naast de kans om in de finale te riden. Haar run was wel van hoog niveau en de sprongen waren mooi uitgevoerd. In de 2de run kwam het helaas tot een val waardoor ze 2 sprongen verloor en met 4 puntjes net naast de kwalificatie greep. Luna is slecht 2 jaar bezig met wakeboarden en ziet dit als een goede leerschool. Vol motivatie zal ze deze winter trainen voor het volgende EK. Ze neemt ook deel aan het WK om ervaring op te doen.

Wouter Deschrijver, in de categorie Veteran men, moest in de kwalificatie net als Luna nog wat wennen aan de timing van de golf. Een ongelukkige val vroeg in het parcours zorgde ervoor dat Wouter ook naar de LCQ stroomde. In de LCQ was de run veel beter, de timing zat goed en er was veel motivatie. Net als Luna zorgde een val in de 2e run ook voor enkele gemiste tricks waardoor de eindscore niet genoeg bleek om de finale te behalen. Wouter is supergemotiveerd om op volgende kampioenschappen het team te vertegenwoordigen. Hij zal ook deelnemen aan het WK.

Michael Callebert, in de categorie Master men, had een moeilijke kwalificatieronde dankzij een val vroeg in het 2e parcours, maar hij kon net kwalificeren naar de finale. In de finale ging de run heel goed, maar ook hier kwamen er 2 ongelukkige vallen bij te pas, beide op dezelfde figuur “Moby dick”. Zo greep hij net naast het podium en eindigde op de 4e plaats. Volgend jaar hoopt hij om het podium te behalen

Al bij al hadden we een goede prestatie met het Belgisch team. Er zit een beter resultaat in voor de toekomst, de jongste van het team zijn gemotiveerd om hun parcours te laten evolueren en we zijn volop op zoek naar nieuwe talenten. Neem zeker contact op als bij interesse om het team te vervoegen en uw wakeboardkwaliteiten naar een hoger niveau te brengen.

Meer:


30/7 - 4/8/2018 - EK wakeboard boot Rieti, Italië

Het Europees Kampioenschap (Europe & Africa) vond dit jaar plaats vinden in Borgo San Pietro, Lago del Salto, Rieti.

Team Belgium kwam met 5 landgenoten aan de start:

=> alle uitslagen


14 tot 19 augustus 2017 - EK wakeboard boot te Riga, Letland

images/discipline-wakeboard/affiche/2017-ek-wak-affiche.jpg

Het Europees Kampioenschap (Europ & Africa) zal dit jaar plaats vinden in Letland te Riga van 14 tot 19 augustus.

Meer informatie kan je terugvinden in het infobulletin.

Michael C. van IWV, startte als 5e in de finale (masters men) en kon zo de tegenstand goed observeren. Hij wist wat nodig was om te scoren, en deed dat dan ook.

Nauwelijks 7 punten verschil tussen de riders op het podium, dus was het smullen van de tricks. Met een miniem verschil van 1,78 ptn. moest Michael de duimen leggen voor een 2e Fransman die met het zilver ging lopen. Michael mag tevreden huiswaarts keren met de bronzen medaille.


8 tot 13 augustus 2016 - EK wakeboard boot te Coleraine, Ierland

Het Europees Kampioenschap (Europe & Africa) Wakeboard Boot heeft dit jaar plaats gevonden in Ierland te Coleraine van 08 tot 13 augustus. Michael C. eindigt op de 4e plaats bij wakeboard Master Men.

De andere resultaten kan je hieronder terugvinden:4 tot 8 augustus 2015 - EK wakeboard boot te Maurik, Nederland