World University Championships

Het wereldkampioenschap Universiteiren stond oorspronkelijk ingepland van 24 tot 27 augustus te Minsk, Wit-Rusland.

IWWF meldt dat FISU (International University Sports Federation) het conflict in Oekraïne krachtig veroordeelt, dat onverenigbaar is met het doel van een betere wereld door middel van vreedzame sportcompetitie. FISU roept op tot dialoog en vrede. FISU spreekt zijn diepe bezorgdheid uit voor iedereen in de Oekraïense universitaire sportgemeenschap, hun vrienden, families, collega's en alle Oekraïense mensen.

Als gevolg heeft FISU de FISU World University Waterski & Wakeboard Championships uit Minsk, Wit-Rusland, die gepland stonden voor 24-27 augustus 2022, ingetrokken. FISU heeft ook de FISU University World Cup Powerlifting teruggetrokken van Moskou en de FISU University World Cup Rugby Sevens uit Kazan.

FISU zal de situatie nauwlettend blijven volgen alvorens verdere beslissingen te nemen. Als het mogelijk is om de organisatie van deze evenementen opnieuw toe te wijzen en opnieuw te plannen, zal FISU te zijner tijd nadere aankondigingen doen.

De IWWF is momenteel op zoek naar een nieuwe gastheer voor dit evenement en hoopt in de komende weken meer informatie te hebben