Reglement

1. Deelnemingsvoorwaarden

De Hyperlite Rookie Tour is een reeks van wedstrijden voor jonge wakeboarders.

1.1. Lidmaatschap

Je moet in het bezit zijn van een WSV-licentie (met andere woorden, je moet lid zijn van Waterski Vlaanderen). Waalse en buitenlandse riders mogen ook deelnemen aan de Hyperlite Rookie Tour (mits voorleggen van een lidkaart en licentie van de federatie) en kunnen eveneens in de prijzen vallen. Zij worden opgenomen in het algemeen klassement van zodra zij aan 3 wedstrijden hebben deelgenomen.

Je hebt geen wedstrijdlicentie nodig.

1.2 Niveau / reeksen

Terwijl de jongeren voorgaande jaren eerder per niveau werden ingedeeld zullen we in 2021 enkel een open reeks hebben, maar zullen we indelen op leeftijd:

Er zijn afzonderlijke voor boys en girls. De reeksen gaan door vanaf 3 inschrijvingen in een reeks, anders worden de riders in een andere reeks ingedeeld.

Ter verduidelijking: er zijn dus geen aparte rookie en open reeksen meer doordat er ondertussen zo vele jonge riders sterke vooruitgang maken en we hen ook niet willen tegenhouden in hun sportieve ontwikkeling. De regel dat de winnaar van vorig jaar niet meer mag deelnemen, valt daardoor dan ook weg. Het concept 'rookie' gaat dan niet meer enkel over het niveau, maar vooral over het laagdrempelige karakter van de wedstrijd: elke rider mag meerdere keren riden; het is een jamsessie, dus langere runs; bij een val mag er terug herstart worden; er is geen wedstrijdlicentie nodig, ... Op die manier kan elke rider - ongeacht of het een beginnende of een gevorderde rider is - op zijn niveau deelnemen en een toffe wedstrijdervaring beleven. De enige beperking is de leeftijd.


2. Training en briefing

Voorafgaand de wedstrijd krijgen de deelnemers -indien mogelijk- een uurtje opwarming / vrije training. Dit is begrepen in de prijs.

Nadien wordt een briefing georganiseerd, waarin onderstaande items aan bod moeten komen:


3. Het wedstrijd parcours

De organiserende club dient duidelijk aan te geven welke obstakels al dan niet meetellen tijdens de wedstrijd.


4. Wedstrijdverloop

Aan de kabel zullen we een JAM sessie doen. Dit wil zeggen dat verschillende riders tegelijkertijd aan de kabel zullen hangen.

Alle riders starten in een HEAT, de beste rider(s) zullen doorgaan naar de halve finale. Alle overige riders gaan naar de LCQ's. Daaruit worden nog enkele riders opgevist die ook zullen doorgaan naar de halve finale.

Voorbeeld:


5. Jureren

Op voorhand wordt aangegeven welke obstakels al dan niet zullen meetellen tijdens de wedstrijd. Per obstakel zal de jury elke rider een score geven. De beste rider krijgt 1 punt, en zo verder. De rider die in totaal het minste punten heeft gescoord is de winnaar van deze heat. Bij ex aequo zal de kicker bepalend zijn. De rider die daar het best op heeft gescoord wint.

In onderstaand voorbeeld zal rider 1 dus winnen:

kickersslider/rail 1slider/rail 2slider/rail 3flat tricks of airtricksTOTAAL
Rider 11321310
Rider 22213210
Rider 34434419
Rider 43142111


6. Algemeen klassement en prijsuitreiking

6.1 Dag klassement

Elke tour stop is er een podium. De dagprijzen voor het podium worden voorzien door de club zelf.

6.2 Eindklassement

Op het einde van de tour volgt ook een algemeen klassement.

De sponsor HYPERLITE schenkt een mooie prijzentafel voor het algemeen klassement, zodat alle deelnemers, die aan minstens 2 stops hebben deelgenomen, met een prijs naar huis kunnen gaan. Podiumplaatsen zullen een mooie prijs krijgen, vanaf de 4e plaats voorzien we een goodiebag (voor alle deelnemers gelijk).

Waterski Vlaanderen voorziet medailles voor zowel het dag klassement als voor het eindklassement.