BK-cable 2017 Goodlife cablepark

30 september tot 1 oktober 2017 - BK Wakeboard & Wakeskate Kabel te Goodlife Cablepark

Meer informatie/inschrijvingen over deze wedstrijd kan je terugvinden in het Info bulletin.
De lijst met inschrijvingen voor wakeboard & wakeskate.

Verslag

Dé wedstrijd waar iedereen naar uitkeek.

Na de zomer maken de riders zich op voor de reeks van nationale en internationale wedstrijden op de kalender. Het hele jaar lang wordt er getraind om tot een hoger niveau te komen voor de ultieme test, het Belgisch kampioenschap. Deze nationale wedstrijd ging dit jaar door te Goodlife Cablepark in Hoogstraten, aan het recreatiedomein “de mosten”.

Opvallende aanwezige, team Lakeside Paradise, 34 man/vrouw sterk. Meer dan de helft van het volledige deelnemersveld! De kwalificaties en na vorig jaar zag je toch bij iedereen vooruitgang. Super om zijn voor de talrijk opgekomen families, vrienden en sympathisanten.

Voor sommigen was het de eerste officiële wedstrijd waaraan ze deelnamen. Dat zorgde voor de nodige gezonde “kriebels in de buik”, maar eenmaal de plank op het water stond, ging het zeer vlot om zich te amuseren en te presteren. Vooral bij de mannen categorie waren de zenuwen opmerkelijk. In heel wat rondes werd er vroegtijdig gevallen, wat de verwachtingen voor de finales interessant maakte.

Op zondag gingen de finales door en deze verliepen ongeloofelijk spannend. In de jongste categorie mini boys (-11jaar) nam Casper Vanhemelryck-Bray (Lakeside Paradise) het voortouw en won vlot de wedstrijd. Momenteel is hij ook eerste op de wereldranking en bij deze bevestigt hij ook zijn positie op nationaal vlak. Opvallend zijn de tweede en derde plaats voor clubgenoten Emiel Lauwers (9 jaar) en Ike Vanleenhove (9 jaar). Beiden nog jong en vol potentieel om in hun categorie te scoren.

Bij de girls (-15jaar) won Pauline Appelmans (Lakeside Paradise). Ze zette een verstandige combinatie neer met een backside 360 en een transfer. In haar 2de run was ze reeds kampioen en steelde ze de show met een poging tot “raley” airtrick!

Daarna schoot het niveau de lucht in met de boys (-15jaar) categorie. Veel dubbele passes en rotaties op de sliders, blind landen, en een hoop airtricks zorgden voor een waar spektakel. Alles lag kort bij elkaar, maar het was de Waalse concullega Nathan Heymans die met goud naar huis mocht.

De Masters (30+) werden gedomineerd door Ken Van Accolyen (Lakeside Paradise). De combinatie van een hoge 360 op de kicker en sterke airtricks zorgden voor de overwinning.

Bij de veteranen (40+) zagen we hoe Lakeside’s teamcoach, Christian Zwartjes, een perfecte run voor elkaar kreeg.

Bij de juniors (-19 jaar) ging het er heel spannend aan toe. Rolf Devrise (Lakeside Paradise) verslikte zich even in z’n eerste run, maar maakte dat snel goed achteraf in de herkansing. Zo kwam hij op de eerste plaats en moest iedereen hem achterna. Harold Theys (Terhills Cablepark) en Aymeric Pierson (FFSNW) gaven alles wat ze in hun mars hadden, maar konden Rolf niet meer van de troon slaan.

Bij de vrouwen zetten Aline Bouvry en Emma Titeca (beide IWV) alles op alles om de hoogste plaatsen te bemachtigen. Ze moesten het opnemen tegen twee lokale dames Kitty Francx en Iris Laurijssen (Goodlife Cablepark). Het thuisvoordeel bracht Kitty de overwinning.

De mannen zorgen steeds voor het grootste spektakel en ook dit jaar was dit niet anders. De winnaar werd Thibaut Cenci (FFSNW) die een volwaardige run neerzette met alle verwachte criteria.

Het Belgisch kampioenschap is de opstap naar het Europees en Wereldkampioenschap, en misschien zelfs ook de Olympische spelen in 2024!

Hieronder de resultaten: