Wakeboard voor beginners

Het easy start/up board is ideaal om de start aan te leren en de eerste rondes te boarden.

Dit board heeft geen ‘open side rails’ zoals een geperst wakeboard, maar een gesloten bovenlaag, waardoor dit veel duurzamer is. De afgeronde vorm zorgt ervoor dat de beginnende wakeboarder minder vlug een kant neemt (water schept), waardoor hij hard zou vallen (‘faceplant’).

Daarnaast beschikken de tip en de staart over extra beschermers, die schade aan het board voorkomen.

In tegenstelling tot de grootte en het volume van het board is het zeer licht. Men zal steeds twee verschillende maten terugvinden: 130-135 cm of 140-145 cm. Welke board men neemt is afhankelijk van de grootte en het gewicht van de wakeboarder.

Vinnen

Het board beschikt ook over twee of drie vinnen, die het board in balance houden. Deze vinnen zijn korter en steviger dan de vinnen van een wakeboard achter de boot. Zij moeten immers gebruikt kunnen worden voor een glijstart.


Bindingen

Bovendien beschikt het board over een goede en gemakkelijk te gebruiken binding. Dankzij de elastische of met velcro verstelbare riem waaronder de voet wordt geplaatst, kan elke voet – welke maat ook – in de binding en kan men deze gemakkelijk aan en uit doen.

De bindingen staan iets naar achter, zodat de afstand van de voorste binding tot de neus van het board langer is dan de afstand tussen de achterste binding en de tail. Hierdoor zal de neus van het board gemakkelijker boven het water komen.

In het wakeboarden is een goeie stand op het board van essentieel belang en aangezien dit een sport is waarbij je een onnatuurlijke houding aanneemt worden de bindingen bij een beginneling zodanig gezet dat ze de natuurlijke houding zoveel mogelijk benaderen.

Bij beginners wordt de voorste binding iets naar buiten gedraaid, zodat er een duidelijk verschil is tussen ‘regular’ en ‘goofy’ boards. Als beginner dien je aldus op voorhand te weten met welke voet je voor staat.

Voordelen van deze stand: