Uitleendienst aangepast materiaal

Onze G-sporters gebruiken aangepast materiaal zoals zitski's, delgar sling, een band, ...

Omdat dit vaak duur en specifiek materiaal is, heeft Waterski Vlaanderen een aanbod aan materiaal ter beschikking. Dit wordt in de eerste plaats gebruikt op de initiatiedagen, waarvan de planning in onze kalender wordt opgenomen.

Maar de clubs kunnen dit ook uitlenen voor hun leden.

Swaik (Sit wake) zitski's

Met de steun van de Vlaamse overheid hebben we in 2017 enkele degelijke nieuwe zitski's kunnen aankopen. Deze zijn vooral heel toepasselijk voor het zitskiën aan de kabelbaan. Gezien de sterke groei van deze discipline is het dan ook een pluspunt dat we de G-sporters kunnen ondersteunen om ook hier deel van uit te kunnen maken.

Een Swaik zitski heeft een vast zitje met optioneel een ruggesteun. WSV heeft maar liefst 7 verschillende maten voor de zitjes, zodat elke skiër zo stabiel mogelijk op zijn zitski kan zitten.

Waterski Vlaanderen heeft de beide bestaande frames ter beschikking: namelijk een hoog en een laag frame. Afhankelijk van de rompspieren die de G-sporter nog kan gebruiken kan het meest geschikte frame gekozen worden. Het lager frame zorgt dat de romp bij de start dichter tegen de bovenbenen komt, wat meer stabiliteit geeft. Het hoger frame is iets minder stabiel, maar biedt meer mogelijkheden en uitdagingen voor de rider die het aankan om figuren en sprongen te maken.

Een verstelbaar voetpadje dat in verschillende standen gezet kan worden geeft nog extra stabiliteit

Zitski's boot

WSV heeft voor de initiatiedagen aan de boot een zitski ter beschikking.

Meer informatie volgt later.


Overig materiaal

WSV heeft voor de initiatiedagen aan de boot of aan de kabelbaan verschillende banden en body boards ter beschikking.

Meer informatie volgt later.