« Terug naar overzicht

G-waterskiseizoen 2017

G-waterskiseizoen 2017

Nogmaals een goed gevuld waterskiseizoen voor onze G-sporters. Een uitnodigende sport, want telkens trekken we nieuwe deelnemers aan die hun grenzen willen verleggen.

Door intense trainingen, met een goede begeleiding, en veel uithoudingsvermogen, gaan zij op eigen tempo met rasse schreden vooruit. We merken een duidelijke evolutie. Er wordt gestart met een "initiatie" op recreatief niveau aan de "boom" naast de boot, om te komen tot zelfstandig skiën aan het lange koord (16m achter de boot). Sommigen onder jullie kruisten zelfs al de linker- of rechtergolf, een enkeling zelfs al beide.

Het spreekt voor zich dat de regelmatige bezoekers van onze sessies, we hen gestaag zien vooruit gaan. We mochten dit seizoen zelfs op wedstrijdniveau een record noteren. Michel Strieleman (SWK) zette het Belgisch record slalom zitski scherper. Hij rondde 2 boeien aan een snelheid van 49 km/u met koordlengte 16m.

Verder evolueerden verschillende andere skiers. Startten op 2 ski's aan de boom, overgaan tot het korte touw met begeleider. Om dan te eindigen aan de lange koord zonder begeleider.

Iedereen die deze werking mogelijk maakt verdient een welgemeende proficiat. De skiërs zijn jullie dankbaar voor jullie inzet en medewerking. Dankzij de begeleiding van de initiators en alle helpende handen (vrijwilliger, piloot, co-piloot, clubs, ... )heeft iedereen opnieuw een mooi resultaat geboekt dit seizoen.

We kijken al uit naar volgend seizoen en hopelijk zien we jullie dan ook terug!

Tekst met dank aan M.D.M.

« Terug naar overzicht