Opleidingsstramienen

De cursus "initiator waterski" omvat 4 modules

Nieuw: Module 1 kan je nu al starten vanaf 15 jaar en zal op één weekend te volgen zijn.
De andere modules kan je vanaf 17 jaar volbrengen.


Module 1: Algemene module

Deze sporttak overschrijdende module wordt in alle sporten gegeven. Er wordt veel aandacht besteed aan letselpreventie (Get Fit 2 Ski) en aan EHBO. Ook het leren lesgeven komt in het vak didactiek uitgebreid aan bod.


Module 2: sportspecifieke module

Module 2 wordt sportspecifiek gegeven, maar is overkoepelend voor kabel en boot. Een heel belangrijk vak in deze module is toegepaste reddingstechnieken. Maar ook hendels en touwen herstellen, waterski-gerelateerde spelvormen etc. komen aan bod.


Module 3: didactische module

Module 3 wordt disciplinespecifiek gegeven en is volledig gericht op het lesgeven. Hier kies je voor de opleiding initiator waterski & wakeboard boot of kabel.

A/ Kabel: aan de grote kabel ligt de focus op training geven. Aan de 2.0 leer je naast het lesgeven, ook de kabel te bedienen. De lessen worden zowel theoretisch als praktisch gegeven.

B/ Boot: de verschillende disciplines achter de boot (tournament, barefoot, racing, show en wakeboard) komen hier aan bod.


Module 4: stagemodule (kabel of boot)

In het laatste deel van de cursus doe je stage bij een erkende stagementor. Tijdens je stage ga je zowel observeren als zelf training geven. Alle lesvoorbereidingen en reflecties bundel je in een reflectieschriftje.