Details richtlijnen voor clubs & sporters


Algemene bepalingen

Hieronder vind je per thema meer details over de praktische uitwerking en gedetailleerde richtlijnen.


Registratieplicht

Registratie is niet langer verplicht, maar wel aangeraden.


Kleedkamers

Kleedkamers en douches mogen openen.


Horeca

Een clubkantine moet de regels van de horeca volgen.

De volledige richtlijnen voor de horeca vind je hier op de website van de FOD.

OPGELET : De FOD heeft terug de aanpassing gemaakt voor eenmanszaken (ook vaak van toepassing in sportclubs als er maar één persoon achter de bar staat te bedienen): "Er is geen enkele bediening aan de bar toegestaan, behalve in eenmanszaken waar bestellen aan de bar is toegestaan (maar consumptie niet).

Wanneer op evenementen, sportieve wedstrijden en trainingen er horeca-activiteiten zijn, is ook afhaal toegestaan.


Kampen in de zomervakantie

Kampen met overnachting zijn mogelijk. Voor details zie het protocol voor sportkampen.


Wedstrijden

Wedstrijden zijn terug toegestaan op dit moment.

Een CERM is enkel verplicht als er meer dan 200p publiek verwacht worden. Het kan gebeuren dat een gemeente dit ook vraagt bij kleinere evenementen, tot voor kort was dit immers verplicht voor alle evenementen, het kan dus gebeuren dat een gemeente nog niet op de hoogte is van d Ga gerust in overleg met de gemeente om te vragen of ze dit effectief verplichten, gezien dit niet langer verplicht is.

WSV heeft samenvattingen gemaakt van het wedstrijdprotocol en het CERM, alsook draft van de vele verplichte plannen. Contacteer Karin voor meer informatie hierover.


Algemene richtlijnen voor waterski- en wakeboardclubs, sporters, ...

Een affiche met de richtlijnen voor jullie leden kan je hier downloaden in jpg of pdf. Deze affiches zijn ook reeds per post verzonden naar onze clubs.

Waterski & wakeboard zijn bij uitstek individuele of familie gebonden buitensporten die veilig beoefend kunnen worden mits het in acht nemen van de social distance regels.


Om een veilige opstart mogelijk te maken, heeft Waterski & wakeboard Vlaanderen richtlijnen opgemaakt voor onze clubs. Deze zijn opgesteld op basis van de richtlijnen die we van de overheid hebben gekregen, en dienen dus ook absoluut nageleefd te worden!