COVID-19

Update 25/05: dankzij een prachtige communicatie tussen onze ministers van jeugd en van sport zijn tot op heden enkel de jeugdkampen bevestigd, maar nog niet de sportkampen. Alles wijst erop dat ook de sportkampen zullen kunnen doorgaan onder gelijkaardige richtlijnen, maar het is nog afwachten tot de definitieve bevestiging. We volgen het op de voet en verwerken de richtlijnen van zodra mogelijk.Update 23/05: sportkampen zullen kunnen doorgaan in de zomervakantie, zowel internaats- als externaatskampen. We wachten op de gedetailleerde info met richtlijnen en zullen deze dan z.s.m. verwerken en communiceren.Update 15/05: met meerderen tezamen achter de boot skiën kan onder bepaalde omstandigheden. Zie rubriek richtlijnen voor meer informatie.Update 13/05: Er kan terug training in groepen gegeven worden. Zie rubriek richtlijnen voor meer informatie.Update 12/05: Er mag terug materiaal verhuurd worden. Zie rubriek wetgeving voor meer informatie.Update 04/05: De Vlaamse Waterweg heeft zijn goedkeuring gegeven. Zie rubriek Wetgeving voor meer informatie.Update 02/05: Verplaatsingen naar de sportclub zijn toegestaan. Zie rubriek Wetgeving voor meer informatie.Update 30/04 22u: Verschillende clubs contacteerden ons reeds over de laatste richtlijnen. FOD heeft immers al een protocol gepubliceerd en de ministeriële richtlijnen zijn in het staatsblad verschenen. Maar van de Vlaamse Waterweg hebben we nog geen nieuwe update ontvangen (ook al staat bij FOD dat pleziervaart op de binnenvaart al wel kan). Om geen verwarring te creëren, wilden we liefst in één keer de aangepaste richtlijnen bezorgen, maar dan gaan we jullie te lang in onduidelijkheid laten. De update die nu hierin beschreven is, is dus nog zonder de update van de Vlaamse Waterweg. We volgen dit op de voet op en brengen jullie onmiddellijk op de hoogte als alle laatste richtlijnen verwerkt zijn. Alle aanpassingen staan in het rood.Onderstaande informatie is ook per mail verstuurd in de nieuwsflash op 27/04. Heb je deze niet ontvangen, schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief bovenaan deze pagina zodat je in de toekomst op de hoogte blijft van al ons nieuws!


YES, WE CAN !

Het is een uitspraak uit een heel andere hoek, die ons wel gekend is, maar die nu volledig van toepassing is voor het waterskiën en wakeboarden.

De federale overheid heeft beslist dat sporten in de buitenlucht, onder bepaalde voorwaarden, terug mogelijk wordt vanaf 4 mei. (zie richtlijnen waterski/wakeboard)

Waterski & wakeboard Vlaanderen is er in geslaagd om op een enorm kort tijdsbestek een weloverwogen & doordachte heropstartvisie te ontwikkelen. Deze visie is er gekomen op basis van diverse overlegmomenten om het draagvlak af te toetsen & anderzijds de praktische richtlijnen te evalueren. Alle richtlijnen van deze heropstart visie kunnen jullie hier terugvinden.

Natuurlijk eindigt het hier niet bij. Er zal nog veel evolueren in de nabije en verdere toekomst. We blijven in nauw overleg met de bevoegde instanties om, eventuele hergeformuleerde adviezen, bij te werken in de heropstartvisie.

We willen alle leden dan ook uitdrukkelijk vragen om zich strikt te houden aan alle richtlijnen. De clubs zullen deze verder doorzetten naar de praktische invulling voor de lokale situatie.

Betreffende afgelaste wedstrijden, trainerscursussen, ... zullen we in de toekomst beslissingen nemen afhankelijk van de mogelijkheden die de overheid ons zal toestaan (meer info).

Voor verdere vragen hierover, aarzel niet ons te contacteren per mail op wsv@waterski.be.

Wees voorzichtig, stay safe, safe sports!
Personeel & bestuursorgaan
Waterski & Wakeboard Vlaanderen vzwMeer informatie over de maatregelen omtrent het corona-virus


Meer informatie omtrent de waterwegvergunningen

Ten gevolge van de huidige Covid-19 uitbraak, wordt de datum waarop de nieuwe waterwegenvergunning van toepassing wordt, uitgesteld van 1 april naar de eerste dag van de maand volgend op het einde van de federale maatregelen. De startdatum van de betrokken reeds aangekochte waterwegenvergunningen wordt in die zin automatisch aangepast. De duurtijd van deze waterwegenvergunningen blijft dezelfde.

Voor waterwegenvergunningen van beperkte duur, waarbij de duurtijd volledig valt binnen de tijdspanne van de federale maatregelen, wordt voorzien in een volledige terugbetaling. Meer info.


Meer informatie omtrent steunmaatregelen voor clubs / horeca / ...

Voor alle steunmaatregelen voor de clubs, zelfstandige trainers, horeca-uitbatingen, ... kunnen jullie meer informatie vinden op de website van de Vlaamse Sportfederatie. Zij hebben een heel uitgebreid overzicht gemaakt voor alle clubs:

https://www.vlaamsesportfederatie.be/coronavirus