COVID-19

Update 24/07: uitbreiding mondmaskerplicht, registratie verplicht in horeca en waarschuwing voor lokale maatregelen: warme oproep tot het naleven van de bestaande maatregelen!

Alle communicatie omtrent de wijzigingen ivm covid 19 worden ook per mail verstuurd in onze nieuwsflash . Heb je deze niet ontvangen, schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief bovenaan deze pagina zodat je in de toekomst op de hoogte blijft van al ons nieuws!


Oproep tot strikter naleven van de richtlijnen!

In de media zien we dat velen het moeilijk hebben met het naleven van de richtlijnen inzake afstand bewaren, geen kus/knuffel/hand geven, ...

We hopen dat dit beeld niet in onze sportclubs terug te vinden is. Al onze leden worden bij deze dan ook heel duidelijk gevraagd zich mee in te spannen om de bestaande maatregelen na te leven! Een hele dikke dankjewel!


Alle praktische richtlijnen, maatregelen, ... voor onze clubs en sporters verwerken we op de pagina richtlijnen.

Meer informatie betreffende de wettelijke achtergrond verwerken we op de pagina wetgeving.

Specifieke vragen die vaak voor onduidelijkheid zorgen, kan je terugvinden op de pagina veelgestelde vragen.


We willen alle leden uitdrukkelijk vragen om zich strikt te houden aan alle richtlijnen. De clubs zullen deze verder doorzetten naar de praktische invulling voor de lokale situatie.

Voor verdere vragen hierover, aarzel niet ons te contacteren per mail op wsv@waterski.be. Heel veel vragen zijn ook uitgebreid beantwoord op de website van de Vlaamse Sportfederatie, onze koepelfederatie.

Wees voorzichtig, maar geniet, amuseer jezelf en ga op het water! Stay safe, safe sports!
Personeel & bestuursorgaan
Waterski & Wakeboard Vlaanderen vzw


Oproep van onze overheid aan alle sporters:
(sportclubs, gelieve dit ook te delen met jullie leden):

Beste sporter,

Net als de rest van de wereld wordt Vlaanderen bedreigd door een coronavirus dat al duizenden levens heeft gekost. Zonder de maatregelen van de overheid en zonder de inspanningen die we zelf hebben geleverd, zouden nog veel meer mensen gestorven zijn. Ook de sport werd aan banden gelegd. We zitten nu in de fase dat het virus uitdooft, maar als we niet oppassen, dan zal het vast en zeker opflakkeren.

Sport en beweging zijn heel belangrijk, niet alleen voor onze gezondheid maar ook ons geestelijk en sociaal welzijn. Daarom hebben de verantwoordelijken van de sportsector er ook op aangedrongen mensen geleidelijk weer meer kansen te geven om zich sportief uit te leven. Dat proces is nu aan de gang. We hebben al meer sportieve mogelijkheden dan enkele weken geleden, gelukkig maar.

Toch moeten we er samen voor zorgen dat de sportwereld niet de aansteker van een nieuwe coronapiek wordt. Zolang er geen trefzeker medicijn of geen vaccin is tegen covid-19, zullen we dus voorzichtig moeten blijven. Daarom vragen we alle sporters en alle sportbegeleiders om de regels te volgen en niet op zoek te gaan naar achterpoortjes of trucs om die regels te omzeilen.

Hoe je ook sport, het belangrijkste is dat thuis blijft als je mogelijke coronasymptomen hebt en dat je voor, tijdens en na het sporten anderhalve meter afstand houdt. Doe dat voor je eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van je medesporters en alle andere mensen met wie je in contact komt.
Sporten is inderdaad belangrijk, maar niet belangrijk genoeg om mensenlevens te riskeren.


Meer informatie over de maatregelen omtrent het corona-virus


Meer informatie omtrent de waterwegvergunningen

Ten gevolge van de huidige Covid-19 uitbraak, wordt de datum waarop de nieuwe waterwegenvergunning van toepassing wordt, uitgesteld van 1 april naar de eerste dag van de maand volgend op het einde van de federale maatregelen. De startdatum van de betrokken reeds aangekochte waterwegenvergunningen wordt in die zin automatisch aangepast. De duurtijd van deze waterwegenvergunningen blijft dezelfde.

Voor waterwegenvergunningen van beperkte duur, waarbij de duurtijd volledig valt binnen de tijdspanne van de federale maatregelen, wordt voorzien in een volledige terugbetaling. Meer info.


Meer informatie omtrent steunmaatregelen voor clubs / horeca / ...

Voor alle steunmaatregelen voor de clubs, zelfstandige trainers, horeca-uitbatingen, ... kunnen jullie meer informatie vinden op de website van de Vlaamse Sportfederatie. Zij hebben een heel uitgebreid overzicht gemaakt voor alle clubs:

https://www.vlaamsesportfederatie.be/coronavirus